nedeľa 17. augusta 2014

Batatový koláč

Peknú nedeľu!

Stále si užívam voľna mimo Kauflandu. Včera som dopísala článok o tricepse- klik tu, a dnes sa s vami podelím s batatovým koláčikom, ktorým som sa už chvastala minulý týždeň na facebooku. Ak chcete dostávať hot news-ky alebo vám chýba motivácia, istotne odoberajte aj facebookovú stránku môjho blogu- klik tu. Ale teraz pekne krásne k môjmu výmyslu. Keďže mám povahu všetko zrýchlovať, tak aj pri pečení tohoto koláču som pár krokov preskočila, a to už pri čítaní :D ( poznáte to nie? ako keď čítate román a nekonečne opisy krásy prírody radšej preskočíte :D ) Ale ak by niekto mal záujem o originál tak kliknite tu.

Potrebujeme:
500g batatov
250g Be-Be dobré ráno čokoládové
80g masla
2 vajcia
1 balíček vanilkového cukru
1 ČL škorice
1 ČL muškátový orech
2 ČL horkého kakaa
šťava z pol citróna

Do mixéra dáme polámané kúsky keksov a kakao. Rozmixujeme. Polejeme rozpustením maslom a opäť mixujeme. Vzniknutou hmotou rukami vystelieme okrúhlu tortovú formu, dáme do chladničky aspoň na 1 hod. stuhnúť. Uvarené bataty v šupke necháme vychladnúť, očistíme a vidličkou popučíme, alebo prepasírujeme na hladkú kašu. Do kaše pridáme škoricu, muškátový oriešok, vanilkový cukor, šťavu z citróna a vajcia. Na stuhnutý korpus z keksov rozotrieme batatovú kaša a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme asi 45 min. Záleží od typu rúry. Sledujte povrch torty, ak je hotová, mala by byť dozlatova.

Môžete podávať s tvarahom a orechmi, alebo ako na obrázku- rozmixovaná 1/3 tofu, hrsť lesného ovocia, 1/2 dávky vanilkového proteínu a navrch ešte hrsť lesného ovocia 

DOBRÚ CHUŤ!!! 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Motív Úžas, a. s.. Autor obrázkov motívu: lobaaaato. Používa službu Blogger.