sobota 20. septembra 2014

Pikantný šunkový šalát s jarnou cibuľkou

Mám rada chuť údeného. Veru pochutím si aj dobrej Čabajke, či preprastenej slaninkealebo takej údenej makrele. Avšak, vždy sledujem informácie na obale, ku kvalite údenín sa treba stavať bezkompromisne! Buď kúpite osolenú múku zabalenú v umelom čreve, alebo výrobok s vysokým obsahom mäsa, teda aj bielkovín. Keď že som v diéte tučné údeniny si nemôžem dovoliť, ale takú vysoko percentnú pražskú šunku (20g bielkovín,  6g tuku) si bez výčitiek môžem dopriať.
Naviac tento šalátik obsahuje aj pikantný kapsaicín, ktorý je dnes častou zložkou spaľovačov tukov, ďalej lieči črevné parazity, nádchu, je prírodným anestetikom a dokonca afrodiziakom! V tradičnej juhoamerickej medicíne sa stretnete aj s rôznymi masťami s obsahom chilli. Ja mám vyskúšanú konskú masť s chilli a musím uznať,  svalovicu mi to doslova vypálilo, rovnako ako tento šalátik moju papuľku hneď z rána :D

Potrebujeme:

100g Pikok (Lidl) Pražská šunka
3 reďkevky
niekoľko lístkov ľadového šalátu
1/3 šalátovej uhorky
1 jarnú cibuľku
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica Snico feferónovej horčice

Postup:

Šunko nakrájame na kocky a dáme piecť na panvicu. Cibuľku si nakrájame na kolieska, zelené kolieska dáma do misy, biele pridáme k šunke. Cesnak očistíme, nakrájame na drobno a pridáme k šunke a cibuľke. Na kolieska nakrájame reďkvičky a pridáme do zmesi v panvici. Olej nemúsime pridávať, šunka nám pustí dostatok tuku. Natrháme sa ľadový šalát, nakrájame uhorku a pridáme do misy so zelenou jarnou cibuľkou. Keď šunka je už opražená, tak celý obsah panvice vysypeme do misy s pripraveným šalátom. Všetko spolu dôkladne premiešame a opäť vrátime na panvicu, nech sa nám trocha ohreje studený šalát a uhorka,  minútku-dve za stáleho miešania zohrievame a opäť preložíme do misy, kde už len dochutíme soľou a 1 lyžicou feferónovej horčice.

DOBRÚ CHUŤ!!!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Motív Úžas, a. s.. Autor obrázkov motívu: lobaaaato. Používa službu Blogger.