piatok 10. apríla 2015

Mäsovo-kelový burger

Aojte :)

Tak po sviatkoch by sa nám všetkým zišlo troška niečo zdravé no nie? No nechcem nášmu telu spôsobovať také šoky :D Z vyprážaných rezňov ( alebo šniclov, brezľov alebo steakov ... podľa toho odkiaľ ste :D ) ísť hneď na kuracie prsia na pare s dusenou brokolicou, to hádam nášm metabolizmu neurobíme, asi by zinfarktoval :D ... Mám tu pre vás ale recept na skvelý obed, pri ktorom ani nepomyslíte na veľkonočné hodovanie, dosýta sa najete a uspokojíte aj svoje chuťové bunky, aj nároky vášho organizmu na nutrienty :) Jediné čomu nevyhoviete, sú vaše tukové vankúšiky :)
V mojom prevedení č. 1 ( + palec na objektíve grátis :D ) - raňajky z dvoch burgrov, duseného zeleru, paradajky, zaváranej uhorky, reďkvičky a slnečnicového chleba :) 



Budeme potrebovať
0,5 kg mletých kuracích rezňov alebo hlúpeho hovädzieho mäsa
2 mrkvy
pol hlávky menšieho kelu
3-4 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
2 vajcia
1 PL oliv. oleja
3 čl kari korenia
2 PL sójovej omáčky
podľa chuti soľ, korenie

Postup 
Mrkvu, kel, cibuľu očistíme a rozmixujeme ( mixér s nadstavcom na sekanie zeleniny, ak nemáte použite strúhadlo, ale najlepšie to spraví mixér, neostanú žiadne väčšie kusy). Vo veľkej mise zmiešame zeleninovú zmes s mletým mäsom. Pridáme prelisovaný cesnak, olivový olej, kari korenie, vajcia, sójovú omáčku, soľ a čierne korenie. Môžete použiť aj inú kombináciu korenín, ale táto stojí skutočne za vyskúšanie. :) Všetko dôkladne premiešame a dáme na 1 hod. do chladničky odstáť. Potom už len formujeme "burgre", ktoré si rozložime na plech vystlaný papierom na pečenie. Podávame buď v šaláte alebo s prílohou a kyslou uhorkou.

V mojom prevedení č.2 - dusená bretánska zmes a kari ryža :) 

!!!DOBRÚ CHUŤ!!! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Motív Úžas, a. s.. Autor obrázkov motívu: lobaaaato. Používa službu Blogger.