pondelok 14. septembra 2015

Bravčové karé na víne s brokolicou

Bielkoviny nemusíte ťahať len z kuracích či morčacích pŕs. V mojej "kuchyni" si nájde miesto aj hlúpe bravčové karé či stehno. Stačí ak odstránite viditeľný tuk a o zbytočné kalórie a nekvalitné tuky sa nemusíte obávať.
Áno, tuk z bravčového mäsa či hovädziny nepožujem za kvalitný, vlastne ani ten z kuraťa či morky. Môžete ma teraz všetci paleo jedáci ukameňovať, no pokiaľ viem, v tuku sa hromadí všetko zlé, čo zviera alebo aj človek do seba dá. Takže všetky sajrajt  toxíny, ktoré sú obsiahnuté v krmive pre dobytok sa prostredníctvom stravy dostanú do nášho tela. Pokiaľ sa ale viete dostať k overeným predajcom mäsa tak berte toto varovanie za bezpredmetné :)

Čo budeme potrebovať:
bravčové karé na plátky
čierne korenie
soľ
2 dcl bieleho vína
300 ml mlieko
1 PL zemiakový škrob
3 guličky čierne korenie celé
1 čl muškátový orech
voda
brokolica

Postup
Bravčové karé okoreníme, osolíme a na troche oleja opečieme, vyberieme do tepla. Do výpeku vylejeme pohár vína, pridáme celé čierne korenie, muškátový orech a necháme vyvrieť alkohol- zmizne nám približne 1/2 tekutiny. V pohári si vymiešame solamyl s mliekom a vylejeme do vareného sa vína. Miešame kým nám omáčka nezačne hustnúť. Podľa potreby pridávame viac vody/ mlieka. Do omáčky vrátime späť mäso a krátko ho v nej podusíme, aby sa spojili chute mäsa a vína. Odstavíme z ohňa a necháme dostáť.
V parnom hrnci si sparíme brokolicu rozobranú na ružičky. Na tanieri servírujeme s mäsom a omáčkou. Môžeme pridať ryžu či celozrnné cestoviny.


DOBRÚ CHUŤ! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Motív Úžas, a. s.. Autor obrázkov motívu: lobaaaato. Používa službu Blogger.