pondelok 13. novembra 2017

Kakaovo-banánový rez pre Romanku

Rada skúšam nové recepty, experimentovanie v kuchyni ma baví. Niekedy, hold, výsledný produkt nespĺňa moje očakávania. Tak je to aj s týmto koláčikom. Chuťovo je veľmi dobrý, no cesto nie je také vláčne, skôr suchšie a ťažšie. Neviem, či bola chyba v ingredienciách, alebo ju mám hladať skôr v starej plynovej rúre tu na intrákoch ( s ktorou sa nie a nie skamarátiť).

A tak ma napadlo, že využijem vymoženosti modernej doby- sociálne siete- a popýtam sa o radu. Na instagrame, sa ma Romanka popýtala o recept. A ja som jej ho sľúbila, že ho pridám na blog. (Dúfala som, že si nájdem čas ho skúsiť ešte raz, alebo že aspoň prídem na to, kde bol pes zakopaný. Pokiaľ ju sledujete, viete, že je to zbehlá kuchárka, a jej zákuskom patrí právom #foodporn >>KLIK PRE JEJ PROFIL<<Nerada pridávam recepty, s ktorými sama nie som 100% stotožnená a nechcem, aby ste si zbytočne míňali suroviny na niečo, čo v konečnom výsledku nie je dokonalé. A to my predsa nechceme! Naša mňamky hamky šmakotinky majú byť umeleckými dielami s kopu likov na insta :D.




Takže šup na recept.

Potrebujeme:
Cesto_100g špaldovej múky
            2 vajcia
           30g zemiakový škrob
           100g jogurt sójový
           20g odtučnené holandské kakao
           sladidlo

Plnka_100g  tofu biele
           2 balenia kokosového dezertu (napr. od Alpro)
           1 banán
           2 PL kokosu
           30g whey protein (príchuť biela čokoláda-kokos, alebo vanilka)
           20g želatíny
           2 čl  chia


Postup:
Suché ingrediencie na cesto si zmiešame v jednej miske. Jogurt vymiešame so žĺtkami a sladidlom. Bielka vyšľaháme do peny. Cesto dáme do silikónovej formy a pečieme zhruba 20-25 min. na 180°C.  Po upečení necháme vychladnúť a prerežeme ho.

Plnku si pripravíme nasledovne. Tofu rozmixujeme dohladka s kokosovým dezertom, kokosom, a proteínovým práškom. V 80ml vody rozpustíme želatínu a pridávame do krému. Ja som omylom pridala viac vody, došla mi aj želatína, tak som pridala chia. Môžete aj vy.

Na vychladnutý korpus pridáme nakrájaný banán, vylejeme plnku a dáme do chladničky. Keď nám krém trošku stuhne, prikryjeme ho vrchnou časťou cesta.

Čo navrhujem na úpravu ja:
- pridať o jedno- dva vyšľahané bielka viac
- vypustiť škrob

Takže Romanka, prepáč, že na tvoju otázku o recept odpovedám mojou otázkou o radu :D

Vy ostatní, nemusíte zúfať! Síce rez nesie meno Romanky, výzva platí pre všetkých. Odhodlá sa napr. taká Jar či Miška? Alebo ostatné zručné insta kuchárky ako je Janka  alebo pani Renáta.  Resp. viete mi poradiť,  ako sa skamarátiť s plynovou rúrou? Som zúfala, och taaa.

Vaša NewHealthy :*
Môj INSTAGRAM
Môj FACEBOOK 


         


5 komentárov:

  1. Mňáám! Tak ten vypadá velmi dobře! Jen se trochu bojím toho tofu v krému... Už jsem to zkoušela na sladko a moc mi to nechutnalo :D
    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite sa ho neboj vyskúšať. Ak ho rozmixuješ so sladkým dezertom (napr. Alpro kokosový 2x), pridáš sladidlo, resp. proteín podľa chuti, tak výsledok bude stáť za to :)

      Odstrániť
  2. Na plynovú rúru recept neexistuje, tá pečie každý deň inak, podľa toho, aké je počasie 🤣
    Vyšľahané bielko by mohlo pomôcť, ono špaldová múka je ťažká, preto ak si čerpala z nejakého receptu, kde bola pôvodne iná, treba obvykle zvýšiť množstvo tekutiny. Bez škrobu by sa to tiež zaobišlo. Ja by som možno pridala viac jogurtu alebo zriedila s mliekom (kravským, rastlinným, podľa ľubovôle).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za rady :) Nečerpala som zo žiadneho receptu :D Proste ja som rada originálna :D ... (a potom to takto dopadne, že áno) :D

      Odstrániť
  3. To vypadá tak dobře! A muselo to tak ají chutnat :3

    OdpovedaťOdstrániť

Motív Úžas, a. s.. Autor obrázkov motívu: lobaaaato. Používa službu Blogger.